2010 Punahilkka ja Iso paha ?
Kuka onkaan Iso Paha ?, miksi Punahilkan isän parta on kadonnut? Mummokin on salamyhkäinen, mutta silti Punahilkka lähtee matkaan viedäkseen erittäin salaisen ainesosan mummolleen ja törmää matkallaan nälkäiseen suteen ja ilkeään liikemieheen! Punaisia hilkkoja liehuu siellä sun täällä ja mekotkin vaihtuvat! Katastrofi on poliisia vaille valmis!

2011 Naurunpelastajat ja murjottavat Mäkiset
Äiti käskee Erkkiä syömään porkkanavelliä, mutta eikös se muuta Erkin pupujussiksi? Ainakin Ränkkä Känkän mielestä! Entäs kun äiti ei jaksa Erkkiä ja on vihainen, eikä muista antaa anteeksi? Mikä silloin auttaa? No naurunpelastajat. Mielikuvitusveljekset Hekotus ja Hohotus tulevat naurattamaan pahimmankin murjotuksen keskellä. Lasten ja vähän aikuistenkin ongelmiin pureutuva lasten musiikkinäytelmä pistää miettimään, mistä ongelmat johtuvat ja ketä niistä voi oikein syyttää.

2011 Tonttujen tohinaa Korvatunturilla
Mitäköhän tapahtuisi, jos joulu ei tulisikaan? Voiko joku saada kaikki joululahjat? Onko Varkaudessa kilttejä lapsia? Sitä pohditaan ja selvitellään nuorisoteatterin musiikintäyteisessä joulunäytelmässä ”Tonttujen Tohinaa Korvatunturilla”

2012 Naurunpelastajat ja Naurunappulan arvoitus
Tuleeko sinulle mitään mieleen naurunappulasta? Se on nimittäin sellainen nappula, joka on hyvin tärkeä naurun kannalta. Mitä tapahtuu, kun Naurunpelastajan naurunappula katoaa? Muuttuuko hän Känkkä Ränkäksi? Kaiken lisäksi Erkkiä kiusataan koulussa, vai kiusaako Erkki muita? Miten voisi piristää mököttävää kaveria tai veljeä? Osaako Mummokaan auttaa ystävyksiä tässä?
No, apua on tarjolla! Tässä musiikintäyteisessä lasten ja ehkä vähän aikuistenkin näytelmässä riittää laulua ja naurua. Nauruhan pidentää ikää, eikös?

2013 Naurunpelastajat ja naurukoe
Saako naurun määrää vähentää, tai voiko kukaan yleensäkään nauraa liikaa? Tai liian pitkään? Naurunpelastajien serkku Höhötys on tulossa kylään pitkästä aikaa, mutta yllätysjuhlat menevät aivan sekaisin, kun ovesta ei astukaan sisään Höhötys vaan, tarkastaja Direktiivi apureineen. Pian tarkastaja määrääkin Hekotuksen ja Hohotuksen naurukokeeseen, jolla ratkaistaan voivatko he enää toimia Naurunpelastajina! Moni asia menee aivan sekaisin, ja nauru meinaa loppua lyhyeen, mutta onneksi Mäkisten mummo keksii oivan keinon kaiken ratkaisemiseksi.

2014 Naurunpelastajat sekaisin saduissa
Tiedätkö miksi Hannu ja Kerttu oikeasti eksyivät metsään tai miksi susi söi Punahilkan? Näitä ja muita satumysteerejä pääset ratkaisemaan Naurunpelastajien mukana. Hekotus ja Hohotus päätyvät mukaan kun hajamielinen keiju tulee vierailulle. Musiikilla höystetty näytelmä tarjoaa naurua niin aikuisille kuin lapsillekin.

2015 Naurunpelastajat maailmanympärysmatkalla
Kuinka nopeasti maailman voi kiertää? Jotkut sanovat että siinä menee 80 päivää, mutta kun Naurunpelastajat lähtevät matkaan, voi sattua mitä vain. Hieman höperö ja huonomuistinen keiju Tilulii vie Hekotuksen ja Hohotuksen Kiinaan, mutta onnistuuko loitsu ja pääsevätkö he koskaan perille? Matkalla käydään patonki maassa ja kurkotellaan tähtiä taivaalta.

2016 Hotelli Harjunhumina – Harjurannan Kesäteatteri
Hotelli Harjunhumina on kulkenut Lundbergin suvussa jo vuosia, mutta niin on kasvava velkakin. Viimeisetkin asiakkaat ovat kaikonneet, mutta henkilökunnan rakkaus toisiaan ja työtään kohtaan ei hiivukkaan kovin herkällä. Tuttujen laulujen siivittämänä pääsemme seuraamaan muutamaa käänteentekevää hetkeä Hotelli Harjunhuminan kesässä.

2016 Naurunpelastajat lemmenpauloissa
Onko joku joutunut lemmenpauloihin? Sitä selvitetään yhdessä Naurunpelastajien sekä heidän hajamielisen keijuystävänsä Tiluliin kanssa. Tilulii jollain tavalla onnistuu jälleen kadottamaan taikasauvansa ja saattaa unohtaa kuinka taikasanat menivätkään ja pian kärpäsestä tulee härkänen. Lisäksi soppaan sekaantuu Shakespearen rakkaustarinaa, joku Minttu ja sen kaveri Ville sekä jotenkin tutun oloinen mummo. Vielä kun saataisiin selville, kuka on mystinen hahmo jota kukaan ei koskaan ehdi nähdä.
Oletko siis valmiina etsimään vastauksia näihin kysymyksiin yhdessä Naurunpelastajien kanssa?

2016 Naurunpelastajat ja nauravat herkkumuffinit
Tule selvittämään kuinka Naurunpelastajat leipovat salaisia naurumuffineja. Niiden resepti on jopa niin salainen, että itse Naurunpelastajatkaan eivät taida tietää sitä. Apukokkina keittiössä häärää muutakin kummallista sakkia, mutta näille muffineille antaa makutakuun jopa mummo.

2017 Naurunpelastajat ajan pyörteissä
Naurunpelastajat ajautuvat menneisyyteen, tosin hieman vahingossa. Matkalla tavataan mitä oudompaa porukkaa, jotka auttavat Naurunpelastajia ja Tilulii-keijua matkalla menneestä nykyhetkeen.Naurulta, laululta ja kommelluksilta ei varmasti voida välttyä, kun selvitetään kuka keksi naurun ja miksi Tilulii-keijusta tulikaan satukeiju? Lähde siis matkalle menneeseen ja pidä kiinni, sillä vauhtia tästä seikkailusta ei puutu!

2017 Hotelli Harjunhuminan lavatanssit
Hotelli Harjunhumina on keskellä kattavaa peruskorjausta, kun uusi markkinointipäällikkö lupaa järjestää lavatanssit. Ehtiikö kaikki valmiiksi ennen tansseja, kestääkö ihimisuhteet ja kuinka päästään eroon pakkolunastusuhasta?

2017 Yhteistyöproduktio ”Onnesta Elämään”
Varkauden Seurakunnan ja Harjurannan Nuorisoteatterin yhteistyössä toteuttamassa Reformaation ja Suomen juhlavuoden näytelmässä nuoret sanelevat kaikki ehdot. Työryhmän jäsenet ovat luoneet yhdessä juhlanäytelmän joka kuvaa Martan elämää rippikoulusta avioliittoon. Millaisia suhdekoukeroita elämässä on, mitä on armo ja anteeksianto? Tässä kasvutarinassa yhdistyy musiikki, historia ja nykypäivä. Luotsaajina hankkeessa toimivat Jussi Mikkonen, Tarja Natunen, sekä Varkauden Seurakunnan kanttorit.

2018 Naurunpelastajat – muistoja menneisuudestä
Jälleen kerran Naurunpelastajat nousevat lavalle lasten iloksi. Tässä päätösesityksessä selviää kuinka Naurunpelastajista tuli Naurunpelastajia, kuka on Inttäjä ja miksi Tilulii -keiju on niin hajamielinen.
Naurunpelastajilla on vuosien mittaan ollut niin monta seikkailua, että on vaikeaa muistaa kaikkia käänteitä. Tule tapaamaan vielä kerran Naurajaveljekset sekä heidän monen kirjavat ystävänsä. Matkasta ei puutu naurua, laulua, eikä jännitystä tai iloa.
Lähde siis mukaan muistelemaan ja seikkailemaan Naurunpelastajien matkassa.

2018 Hotelli Harjunhumina – Kesäkarkelot
Hotelli Harjunhuminassa vietetään juhlan aikaa. Tänä kesänä, tai viikonloppuna luvassa on vähintään polttarit, ristiäiset ja ainakin yhdet häät. Hotellin johtajapariskunta kuitenkin lähtee lyhyelle lomalle ja sijaishenkilöstö jää pyörittämään hotellia yhdeksi aivan tavalliseksi viikonlopuksi – tai siltä se ainakin vaikutti vielä perjantaina. Kylän baarilla leviää huhua, että baari olisi siirtymässä suuren ketjun alaisuuteen ja samaa vauhtia työntekijät ja todennäköisesti asiakaskuntakin menisi vaihtoon. Lisäksi hotelliin saapuu yllättäen mitä oudoimpia vieraita ja uuden sijaisjohtajan alaisena kaikki ei mene tälläkään kertaa ihan niin kuin oltiin suunniteltu. Tule seuraamaan kesäkarkeloita joista ei puutu rakkautta tai romantiikkaa huumoria ja musiikkia unohtamatta.

 

Näytelmät on käsikirjoittanut ja ohjannut Jussi Mikkonen apunaan työryhmä.